Nastavlja se verbalni rat: Čavić ekspresno odgovorio Phelpsu

"Umjesto da pričaš o dopingu, ti si igrao poker"

Nastavlja se verbalni rat: Čavić ekspresno odgovorio Phelpsu

D. Vejo

Nakon dugogodišnjih okršaja u bazenu, sada je nastao verbalni rat između dva sada već penzionisana plivača Milorada Čavića i Michaela Phelpsa, po pitanju doping kontrole.

Srbijanski plivač po svemu sudeći ne želi ostati dužan, te pravdu hoće da istjera do kraja. Amerikanac je danas jasno poručio nekadašnjem velikom rivalu da ima pravo na svoje mišljenje, te da je veoma nepristojan u iznošenju istog.

Međutim, usljedio je novi odgovor iz Beograda.

"Ima mnogo kritika na račun ljudi koji se bave doping kontrolom, toga smo svi svjedoci. Pojedini čak ne znaju razliku između proteina i ugljenih hidrata. Koliku zapravo težinu imaju riječi u borbi protiv onih koji varaju, ako današnje zvijezde dobijaju da stave novac na ono o čemu govore. U ovom trenutku vlada strašna tišina. Ja sam 2009. godine redovno izvještavao javnost o rezultatima testiranja krvi i to na svaka tri mjeseca. Ne razumijem zašto se Phelps javlja tek sada, šta, ima više slobodnog vremena? Mogao si ranije da saopštiš javnosti o uzroku krvi, između igranja igrica i online pokera", napisao je Čavić.

Gdje vodi ovaj verbalni okršaj, ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi