Norvežaninu Kristoffu pripala 11. etapa

Nibali siguran u žutoj majici

Norvežaninu Kristoffu pripala 11. etapa

Norvežanin Alexander Kristoff prvi je prošao ciljem 12. etape ovogodišnjeg Toura od Bourg-en-Bressea do Saint-Etiennea koja je bila duga 185.5 kilometara. Za razliku od predhodnih dana, danas su biciklisti kontra sebe imali vrućinu s obzirom da je temperatura išla preko 30 stepeni. 

Odluka ja pala u završnom sprintu i Peter Sagan je još jednom ostao kratkih rukava. Dobrim dijelom utrke četvorka Sebastian Langeveld (Garmin-Sharp), Gregory Rast (Trek Factory Racing), Florian Vachon (Bretagne-Seché) i Simon Clarke je bila ispred glavne grupe, ali kako se bližio finiš tako su i vozači iz pomenute četvorke gubili snagu. Prvi je odustao Vachon, nakon njega i Rast, dok su Langeveld i  Clarke odvojili.

Glavna grupa je sustigla 43 kilometra prije cilja, dok su se iz grupe izdvojili vozači Europcara Perrig Quémeneur i Cyril Gautier. Oni su uspjeli proći Langevelda dok je Clark zadržao priključak. Gautier i Clark su se odvojili, ali niti jedan od njih dvojice nije mogao ništa napraviti u završnici, pa su se " prepustili " glavnoj grupi, a odluka o etapnom pobjedniku je pala u završnom sprintu. 

Vincenco Nibali je naravno na vrhu poretka u žutoj majici sa 2:23 prednosti ispred Australca Richia Portea, dok je Velverde treći sa 2:47 zaostatka.

Rezultati 11.etape:
1. Alexander Kristoff (Nor / Team Katusha) 4:32:11
2. Peter Sagan (Svk / Cannondale)
3. Arnaud Demare (Fra / FDJ.fr)
4. Michael Albasini (Swi / Orica Greenedge)
5. Ramunas Navardauskas (Ltu / Garmin - Sharp)
6. Matteo Trentin (Ita / Omega Pharma-Quick Step)
7. Daniele Bennati (Ita / Tinkoff-Saxo)
8. Bryan Coquard (Fra / Team Europcar)
9. Daniel Oss (Ita / BMC Racing Team)
10.Samuel Dumoulin (Fra / AG2R La Mondiale) svi u vremenu pobjednika...

Ukupni poredak:
1. Vincenzo Nibali (Ita / Astana Pro Team)51:31:34
2. Richie Porte (Aus / Team Sky) + 2:23
3. Alejandro Valverde Belmonte (Spa / Movistar Team) + 2:47
4. Romain Bardet (Fra / AG2R La Mondiale) + 3:01
5. Thibaut Pinot (Fra / FDJ.fr)+3:47

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.