Odlazak legende: Anderson Silva najavio penziju
Foto: EPA

Nakon nesuglasica sa čelnicima UFC-a

Odlazak legende: Anderson Silva najavio penziju

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Anderson Silva je iznenadio sve zaljubljenike u borilačke sportove objavivši svoje povlačenje iz UFC-a, i odlazak u penziju.

Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji, legendarni Anderson Silva šokirao je sve kada je u javnost iznijeo informaciju da se više neće boriti zbog ozbiljnih nesuglasica sa vodećim ljudima UFC-a.

Gostujući na emisiji MMA Hour, Silva je najavio svoje povlačenje i okrivio ključne osobe u UFC-u za previše "sr**a" unutar organizacije.

"Gotov sam sa UFC-om...Nek se j**e Dana White, on je jedan lažov", izjavio je sjajni borac.

Silva, je prema svojim riječima, izrevoltiran činjenicom da mu u UFC-u ne žele dati priliku da se bori za jednu od titula.

"Ako mi ne daju borbu za pojas, završio sam. Idem biti sa svojom porodicom", rekao je Anderson Silva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi