Održan karate kup "Hasen do"

Održan karate kup "Hasen do"

M. Skaka, foto: Dado Ruvić

Jučer je u Zenici održan 16. karate kup "Hasen Do" u novootvorenoj gradskoj areni. Na takmičenju je učestvovalo 35 karate klubova sa 650 takmičara i takmičarki, a dolazak ekipe iz KK ENPI Subotica Srbija dao je ovom takmičenju epitet međunarodnog turnira.

Nastupi su se održali u svim uzrasnim kategorijama od djece 7-10 godina do seniora preko 18 godina i to u borbama i katama pojedinačno i ekipno.
Najuspješniji klub na turniru je domaćin KK "Hasen Do" koji je osvojio i prva mjesta u ekipnim seniorskim nastupima u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Drugi po redu po broju osvojenih medalja je bio KK "1. mart" iz Srebrenika, treći KK "Viktorija" iz Žepča, a četvrti KK "23. februar" iz Velike Kladuše.

Pehar najuspješnije takmičarke ponijela je Agić Eldina članica "Hasen Do" sa osvojene 3 zlatne i 2 srebrene medalje. Pehar namijenjen najuspješnijem takmičaru ponio je Jašarspahić Miralem iz KK "Nara Kakanj" sa osvojene 3 zlatne i 1 srebrenom medaljom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.