OGN osniva najveću PUBG ligu

Player Unknown's Battleground

OGN osniva najveću PUBG ligu

S. Bošković

Jedna od najvećih korejskih eSport organizacija OGN odlučila je da kreira ligu u Player Unknown's Battleground igri. 

 a sada se ova organizacija odlučila da se okuša i u organiziranju PUBG turnira, te su svoje prostorije opskrbili sa 100 računara, s obzirom na to da se u svakoj partiji ove igre upravo 100 igrača bori za pobjedu.

PUBG je igra koja je oborila sve rekorde igranosti u posljednje vrijeme, no ipak njena eSport budućnost je i dalje nejasna. Održan je samo jedan veliki turnir, i to u Koelnu.

Ipak, o eSport perspektivi ove igre znat će se mnogo više nakon naredne sedmice kad se održava IEM Oakland, gdje će se najboljih 20 ekipa boriti za 200.00 dolara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi