O'Sullivan ubjedljiv, Carter nadigrao McManusa

O'Sullivan ubjedljiv, Carter nadigrao McManusa

A. Beganović

Višestruki svjetski prvak i po mnogima najbolji snooker igrač svih vremena, Ronnie O'Sullivan, plasirao se u osminu finala Svjetskog prvenstva koje se igra u Sheffieldu u Crucible Theatru.

O'Sullivan je u 1. kolu bez većih problema savladao kvalifikanta Craiga Steadmana. Slavio je Ronnie rezultatom 10:3 uz samo jedan trocifreni break i to na samom otvaranju meča kada je nanizao 104 poena.

Nije O'Sullivan pružio igru kakva se očekuje od njega, no i pored toga je stigao do ubjedljive pobjede.

Do 2. kola stigao je i Allister Carter, čovjek koji se prije samo nekoliko mjeseci borio sa tumorom. "Kapetan" Carter je u 1. kolu nadigrao Alana McManusa (10:5).

Carter je fenomenalno otvorio meč i već u prvom frameu je napravio trocifreni break od 127 poena. Nakon prve sesije Carter je imao prednost od tri framea (6:3), što je znao iskoristiti u nastavku meča, pa je na kraju i zasluženo slavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.