Peterhansel pobjednik treće etape

Reli Dakar

Peterhansel pobjednik treće etape

D. Vejo

Stephane Peterhansel pobjednik je treće etape relija Dakar koja je vožena od San Miguela de Tacumana do argentinskog grada Jujuyja u dužini od 780 kilometara od čega je 360 kilometra predviđeno za automobile i motocikle, a nešto više od pola za kamione.

On je trijumfovao ispred Carlosa Sainza i Sebastiana Loeba, koji je zadržao prvo mjesto u generalnom plasmanu vozača automobila.

Kod motociklista slavio je Joan Barreda Bort koji vozi Hondin motocikl, dok je drugo mjesto zauzeo Sem Sunderland. Četvrto mjesto pripalo je aktuelnom šampionu Australijancu Toby Priceu.

Kod kamiona, pobjedu je odnijela ruska posada u sastavu Nikolaev, Jakovljev i Ribakov.

Četvrta etapa vozi se danas od San Salvadora do Tupise, a dužine relacije iznosi 521 kilometar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi