Poraz bh. juniora na startu, večeras protiv Makedonije

Balkansko prvenstvo

Poraz bh. juniora na startu, večeras protiv Makedonije

U gradu Vinici u Makedoniji počelo je Balkansko odbojkaško prvenstvo u kategoriji juniora. Na Prvenstvu igra sedam reprezentacija podjeljenih u dvije grupe. 

Reprezentacija BiH nastupa u grupi A sa Bugarskom i domaćinom Makedonijom, dok u grupi B nastupaju Grčka, Rumunija, Turska i Srbija. Plasman u polufinale izborit će dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe.

U prvom kolu reprezentacija BiH u sastavu: Eldar Trakić, Mirza Bećirović, Anto Licić, Muris Krivokapa, Teofan Budinčić, Esad Đakovac, Karić Safer, Aleksandar Petrović, Marko Simović, Cinac Nedim, Adi Osmanović i Sejdin Mustafić sastala se sa Bugarskom. U Sportskoj dvorani “Kapetan Kirčo Dimitrov” slavila je Bugarska rezultatom 3:0, po setovimva 25:17, 25:17 i 25:16.

Večeras se naši juniori sastaju sa domaćinom Makedonijom, a meč počinje od 19:30 sati.

U mečevima prvog kola grupe B Srbija je nadigrala Grčku maksimalnim razultatom 3:0 /25:20, 25:19, 25:20/ kao i Turska Rumuniju isto maksimaltakođer rezultatom 3:0 /25:23, 25:20, 25:23/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.