Predstavljen paraolimpijski tim Bosne i Hercegovine

Danas u Sarajevu

Predstavljen paraolimpijski tim Bosne i Hercegovine

O. Lekić

Paraolimpijski tim Bosne i Hercegovine, koji će braniti državne boje na paraolimpijskim igrama u Londonu, predstavljen je danas u Olimpijskom komitetu BiH u Sarajevu.

U Londonu će nastupiti trofejna reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, te atletičari - bacači kugle Sanela Redžić, Zamira Aljić i Dževad Pandžić, uz njihove trenere i prateće osoblje.

Predjednik Paraolimpijskog komitata BiH Mustafa Demir naglasio je da postoji mogućnost da još neki sportisti iz BiH na vrijeme ispune normu za učeće na paraolimpijadi, ali da se od sportista koji su normu već ispunili očekuje mnogo.

''Bacači kugle su ispunili normu i sigurni smo da mogu ostvariti dobar uspjeh, a reprezentacija u sjedećoj odbojci će se sigurno boriti za najviše odličje'', izjavio je Demir na današnjoj konferenciji za medije.

Selektor reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Mirza Hrustemović rekao je da njegov tim osjeća da se pritisak na njegov tim pred početak takmičenja sve više povećava.

''Glavni konkurent nam je Iran koji je neprikosnoven u sjedećoj odbojci. Mi se nadamo da ćemo doći u finale u kojem ćemo pokušati iznenaditi jakok protivnika'', istaknuo je Hrustemović.

Paraolimpijski komitet BiH očekuje finansijsku podršku za pripreme i odlazak bh. tima u London od Federalnog ministarstva kulture i sporta i Vlade FBiH, kao i Vijeća ministara ukoliko budžet bude usvojen.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci i bacači kugle   za veliko takmičenje pripremat će se u Fojnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.