Rivers odveo San Diego u doigravanje
Phillip Rivers igra u velikoj formi

NFL 15. kolo

Rivers odveo San Diego u doigravanje

Iza nas je i petnaesti vikend NFL-a. Dva kola prije regularnog dijela sezone poznato je šest pobjednika divizija, dok se traže još dva pobjednika, te četiri najbolja druga tima. To nam je garancija da ćemo u preostaa dva kola uživati.

San Diego je pobjedom u jednom od derbija večeri nad Cinncinatijem 27:24 ovjerio prvo mjesto u svojoj diviziji i osigurao mjesto u doigravanju. Vrlo dobru utakmicu j eodigrao Philipp River (24/38 za 308 yardi, 3 TD, 2 INT), dok je na drugoj strani Carson Palmer također bio vrlo dobar, ali izostala je podrška suigrača.

Philadelphia Eaglesi su ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu, te tako i oni osvojili prvo mjesto u možda najizjednačenijoj diviziji lige. Eaglesi su slavili sa 27:13 protiv San Francisca i zauzeli prvo mjesto ispred Cowboysa, Giantsa i Redskinsa.

Kurt Warner je podijelio dva TD dodavanja i odveo Arizonu do pobjede 31:24 nad Detroitom i osigurao ponovo mjesto u doigravanju Cardinlasima koji su prošle godine igrali u finalu.

Jedan od najvećih derbija NFL-a su odigrali Green Bay i Pittsburgh, a slavili su aktuelni prvaci Pittsburgh Steelersi i tako ostali još uvijek u igri za doigravanje, mada im neće biti nimalo lako. Oba QB Ben Roethlisberger i Aaron Rodgers su podijelili po tri TD dodavanja.

Indianapolis je ostao jedina neporažena momčad lige, nakon što su New Orleans Saintsi poraženi na svom stadionu od Dallasa sa 17:24.

Rezultati:

Carolina – Minnesota 26:7
Baltimore – Chicago 31:7
Seattle – Tampa Bay 7:24
Pittsburgh – Green Bay 37:36
Philadelphia – San Francisco 27:13
San Diego – Cinncinati 27:24
Denver – Oakland 19:20
NY Jets – Atlanta 7:10
St.Louis – Houston 13:16
Kansas – Cleveland 34:41
Tennessee – Miami 27:24
Detroit – Arizona 24:31
Buffalo – New England 10:17
New Orleans – Dallas 17:24
Jacksonville – Indianapolis 31:35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti