Robert Stieglitz naredni protivnik Adnana Ćatića

Adnan spreman za novi meč

Robert Stieglitz naredni protivnik Adnana Ćatića

Šest mjeseci nakon poraza od Sama Solimana, Adnan Ćatić alias Felix Sturm ponovo ulazi u ring. Borba je najavljena za 8. novembar u Stuttgartu, a protivnik je Robert Stieglitz.

U meču sa Solimanom, Adnan je ostao bez naslova svjetskog prvaka srednje kategorije verzija IBF, a meč protiv Stieglitza bi trebao biti svojevrsna najava povratka na vrh.

Stieglitz ima 33 godine i u karijeri do sada odradio 51 borbu. Ostvario je 47 pobjeda uz četiri poraza. Posljednji meč Stieglitz je imao u julu mjesecu kada je tehničkim nokautom savladao Sergeya Khomitskog.

Predhodno je u borbi za naslov svjetskog prvaka super-srednje kategorije WBO verzije izgubio od Arthura Abrahama. Od četiri poraza u karijeri, Stieglitz je dva upisao u mečevima upravo protiv Abrahama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.