Scottu pomogao bivši Tigerov caddy
Adam Scott

Australac osvojio WGC Bridgestone Invitational

Scottu pomogao bivši Tigerov caddy

M. Maksimović

Australac Adam Scott pobjednik je turnira koji se igrao u Akronu, država Ohio.Radilo se o WGC Bridgestone Invitationalu na kojem je nakon pauze od četiri mjeseca nastupio Tiger Woods.

Tiger nije ostavio neki pretjerano jak dojam, na kraju je završio na 37.mjestu, ali što donekle može ohrabriti nekada najboljeg golfera svijeta, jeste činjenica da je odigrao turnir u cijelosti, znači sva četiri dana, prvi put nakon Mastersa u aprilu mjesecu.

Adam Scott je slavio (-17) ispred prvog igrača svijeta Engleza Luka Donalda i Amerikanca Rickija Fowlersa koji su podijelili drugo mjesto (-13).

Veliku pomoć je Australac je imao u caddyju Steveu Williamsu koji je 12 godina pomogao Tigeru Woodsu.Woods je 20.jula prekinuo saradnju, a Williams je ostao dubo razočaran, pa ne treba niti napominjati koliko je bio vesio nakon pobjede Adama Scotta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.