Selbi preko Campbella do 3. kola Welsh Opena

Selbi preko Campbella do 3. kola Welsh Opena

A. Beganović

Aktuelni svjetski prvak u snookeru, Mark Selby, plasirao se u 3. kolo rangirajućeg turnira Welsh Opena, na kojem titulu brani Ronnie O'Sullivan.

Mark Selby je u 2. kolu Welsh Opena, koji se ove sedmice igra u Cardiffu, bio bolji od Marcusa Campbella. Slavio je Selby sa 4:2 po frameovima, a indentičnim rezultatom slavio je i Stephen Maguire protiv Liama Higfielda.

Osmi nositelj, Stuart Bingham, je također pobjedom od 4:2 nad Robinom Hullom stigao do 3. kola, a većih problema nije imao ni John Higgins, koji je sa maksimalnih 4:0 savladao Alexa Borga.

Plasman u 3. kolo osigurali su i Martin Gould, Michael White, Luca Brecel, Saim Baird, Alan McManus, Greame Dott, te Liang Wenbo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.