Semenovu disk pogodio u lice

Nesreća na Lužnikiju

Semenovu disk pogodio u lice

Ukrajinska atletičarka Natalija Semenova povrijeđena je tokom jučašnjih kvalifikacija u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Moskvi.

Semanovu je Poljakinja Žaneta Glanc sasvim slučajno diskom pogodila u lice. Ukrajinka je sjedila na klupi pored terena na stadionu Lužniki, a Glanc je tokom zagrijavanja raširila ruke i simulirala bacanje diska.

Disk joj je izletio iz ruke i Ukrajinku pogodio u nos. Ukrajinski tim nije saopštio koliko je teška povreda, ali se pretpostavlja da je Semenovoj slomljen nos.

Semenova je takmičenje završila u kvalifikacijama hicem od 55 metara i 79 centimetara. Glanc se plasirala u sutrašnje finale osvojivši osmo mjesto u kvalifikacijama rezultatom 61,62 metra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.