Sportska priča godine: Pomogao bratu da prođe kroz cilj

Britanci u centru pažnje

Sportska priča godine: Pomogao bratu da prođe kroz cilj

M. Šljivak

Olimpijski šampion u triatlonu Alistair Brownlee pomogao je bratu Jonnyju da prođe kroz cilj i tako završi trku u Meksiku.

Braća Brownlee važe za izuzetne triatlonce. Jonny je prije zadnje trke mogao naslova najboljeg u sezoni, ali su ga pred sami cilj izdale noge i gotovo je pao.

Tada se pojavio njegov brat Alistair. Pomogao je bratu da dođe do cilja i da osvoji drugo mjesto, što mu nije bilo dovoljno za pobjedu u ukupnom poretku.

Na kraju je završio i u bolnici, a usprkos tome što nije došao do naslova prvaka, braća Brownlee su osvojila zlato i srebro na Olimpijskim igrama u Riju i oni su pravi pobjednici ove trke.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi