Srbija bolja od Italije, Hrvatska se vratila protiv Mađarske

Drugo kolo završnog turnira Svjetske lige

Srbija bolja od Italije, Hrvatska se vratila protiv Mađarske

Na završnom turniru Svjetske lige u Bergamu, igrani su mečevi drugog kola grupne faze. U derbiju grupe B Srbija je nadigrala domaćina Italiju 15:11. ovom pobjedom Srbija je osigurala prvo mjesto u grupi i najslabiju selekciju grupe A za protivnika u četvrtfinalu.

Već u prvoj četvrtini Srbija je ostvarila veliku prednost, Italija je bila u minusu tri gola. Tu prednost domaći vaterpolisti uspijevaju anulirati u trećoj dionici, ali završnica utakmice opet pripada Srbiji.
Najefikasniji u timu Srbije bio je Dušan Mandić sa četiri gola, Miloš Ćuk, Filip Filipović i Stefan Mitrović
postigli su po dva gola. Kod Italije je najbolji bio Francesco di Fulvio sa tri gola.

Nakon neočekivano ubjedljivog poraza od Brazila, Hrvatska se oporavila pobjedom protiv Mađarske 15:12. I Hrvatska je poput Srbije odlično krenula u utakmicu, povela je 3-0, pa Mađarska niti jednom u nastavku utakmice nije mogla zaprijetiti. Naprotiv, Hrvatska je u tri navrata imala i pet golova prednosti. Pavić je imao 11 odbrana, Sukno se četiri puta upisao u strijelce. Kod Mađara su Madaras, Vamos i Hosnyianszky dali po tri gola.

Brazil Ratka Rudića je nastavio sa dobrim igrama, problema nije bilo niti protiv Kine. Guilherme Gomes i Josip Vrlić su predvodili selekciju sa po tri gola u pobjedi nad Kinom 15:8. Antonelli je imao 10 odbrana.
U druoj utakmici grupe B, Nathan Power 27 sekundi prije kraja postiže važan gol za potvrdu pobjede Australije. Bowen je uzvratio, ali Amerikanci nisu imali više vremena. Australija je slavila 10:9.


Grupa A:
Brazil - Kina 15:8
Hrvatska - Mađarska 15:12

Grupa B:
Italija - Srbija 11:15
Australija  - USA 10:9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.