Tony Martin odradio finiš i preuzeo žutu majicu

Martin sjajan u završici

Tony Martin odradio finiš i preuzeo žutu majicu

Sjajnim nastupom u završnici Tony Martin, vozač Etixx-QuickStep je ostvario pobjedu u četvrtoj etapi ovogodišnjeg Toura koja se vozila od Serainga do Cambraia duga 223 kilometra.

Etapa koja je ravničarka ali koja obuhvata dijelove pod kaldrmom koja je prošle godine zbog kiše stvorila dodatne probleme vozačima. Vicenzo Nibali je upravo na ovoj etapi ostvario super važnu pojedu.Danas teških padova nije bilo, a majicu vodećeg obukao je upravo bivši svjetski svjetski prvak na hronometar. Tri kilometara prije cilja Martin se odvojio od grupe i više ga niko nije mogao uhvatiti, a niko nije ni pokušavao.

Dva velika favorita za ukupnu pobjedu Froom i Nibali su odradili dosta dobar posao. Froom je čak probao pobjeći na desetak kilometara prije cilja ali nije išlo. John Degenkolb je ciljem prošao kao drugi sa tri sekunde zaostatka. U grupi iza pojavili su se Vincenzo Nibali, Christopher Froome, Mark Cavendish. U ukupom poretku Froome sada zaostaje 12 sekundi, treći je Tejay Van Garderen (25 sekundi).

Rezultati četvrte etape:
1.Tony Martin (Ger) Etixx - Quick-Step    5:28:58     
2.John Degenkolb (Ger, Team Giant-Alpecin 0:03     
3.Peter Sagan (Svk, Tinkoff-Saxo)          
4.Greg Van Avermaet (Bel, BMC Racing Team)          
5.Edvald Boasson Hagen (Nor) MTN - Qhubeka          
6.Nacer Bouhanni (Fra, Cofidis, Solutions Credits)          
7.Jacopo Guarnieri (Ita, Team Katusha)          
8.Tony Gallopin (Fra, Lotto Soudal)          
9.Zdenek Stybar (Cze, Etixx - Quick-Step)          
10.Bryan Coquard (Fra, Team Europcar) 0:03

Ukupi poredak:
1. Tony Martin (Ger, Etixx - Quick-Step    12:40:26     
2. Christopher Froome (GBr, Team Sky)    0:12     
3. Tejay Van Garderen (USA, BMC Racing Team)    0:25     
4. Tony Gallopin (Fra, Lotto Soudal)    0:38     
5. Peter Sagan (Svk, Tinkoff-Saxo) 0:39    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.