Trentin u foto finišu pobjedio Sagana

Odluka u završnom sprintu

Trentin u foto finišu pobjedio Sagana

Talijan Matteo Trentin (Omega Pharma-QuickStep) pobjednik je sedme etape ovogodišnjeg Tour de Francea vožene od Epernaya do Nancyja u dužini od 234.5 kilometra. 

Sedma etapa je druga po dužini na ovogodišnjem Touru i velikim dijelom je ravničarska. Ipak tu su dva uspona prije samog cilja i upravo je veliki dio odličnih sprintera otpao na usponu svega pet kilometara prije cilja. Slovak Sagaen je bio vrlo blizu pobjede, ali ga je u završnom sprintu kroz foto finiš prestigao Matteo Trentin. 

Nakon prvih sedam dana na najvećoj svjetskoj biciklističkoj utrci u vodstvu je Talijan Vincenzo Nibali (Astana) s dvije sekunde ispred momčadskog kolege, Danca Jakoba Fuglsanga. Treći Sagan zaostaje 44 sekunde.

Rezultati 7.etape:

1. Matteo Trentin (Ita / Omega Pharma-QuickStep) 5:18:39

2. Peter Sagan (Svk / Cannondale) 

3. Tony Gallopin (Fra / Lotto) 

4. Tom Dumoulin (Hol / Giant) 

5. Simon Gerrans (Aus / Orica) 

6. Daniel Oss (Ita / BMC) 

7. Cyril Gautier (Fra / Europcar) 

8. Sylvain Chavanel (Fra / IAM Cycling) 

9. Sep Vanmarcke (Bel / Belkin) 

10. Greg Van Avermaet (Bel / BMC) svi u vremenu pobjednika....

Ukupni poredak:

1. Vincenzo Nibali (Ita / Astana) 29:57:04

2. Jakob Fuglsang (Dan/ Astana) +0:02

3. Peter Sagan (Svk / Cannondale) +0:44

4. Michal Kwiatkowski (Pol / Omega Pharma-QuickStep) +0:50

5. Tony Gallopin (Fra / Lotto) +1:45

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.