Tuka: Čekao sam ovo godinama

Amel Tuka nakon pobjede

Tuka: Čekao sam ovo godinama

M. Šljivak

Amel Tuka večeras je u Monacu slavio u trci na 800 metara.

Bh. atletičar je postavio najbolje vrijeme svijeta ove sezone istrčavši dionicu za 1,42:51, a u izjavi za Fenu Amel Tuka je istakao kako je na ovaj rezultat čekao godinama.

"Hvala svima koji mi pomažu, ja sam ovo sam čekao godinama i dočekao. Hvala onima koji mi daju podršku i neka znaju da su dio ovog uspjeha. Ovaj rezultat je moj veliki uspjeh, ali i bosansko-hercegovačke atletike. Trku sam istrčao u rangu najboljih, ali sam je zaista istrčao za svoju dušu. Sada moram da se skoncentrišem na treninge, da sa trenerom nastavim raditi i hvala bh.  medijima na podršci",  rekao je Tuka za Fenu.

Zeničanin je večeras postao višestruki rekorder. Istrčao je najbolje vrijeme Bosne i Hercegovine, postao je rekorder Balkana, rekorder jugoistočne Evrope. 

Ovo je također najbolji rezultat sezone, 11. najbolji rezultat svijeta svih vremena, te četvrti najbolji rezultat u Evropi svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.