Tužan i dostojanstven oproštaj od Mile Mijačinović

Mila je izgubila višegodišnji bitku sa teškom bolešću

Tužan i dostojanstven oproštaj od Mile Mijačinović

E. Ganibegović

Večeras je u amfiteatru Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, u organizaciji ORŽK "Jedinstvo, održana komemoracija u povodu smrti Mile Mijačinović, bivše igračice Jedinstva i reprezentativke Bosne i Hercegovine. 

Mila Mijačinović rođena je 23. novembra 1997. godine, a u nedjelju 15. oktobra 2017. godine izgubila je višegodišnju bitku za teškom bolešću.

Na večerašnjoj komemoraciji su s puno emocija govorili njeni treneri Branko Dešić i Dževad Jahić, saigračica Larisa Alić, direktor "Jedinstva" Elmir Grabčanović, te Milin brat Mile Mijačinović, koji je također rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Mila je dres Jedinstva nosila sa dosta uspjeha. Stigla je do četiri naslova prvaka BiH i tri trofeja u Kupu BiH, dok je također redovno nosila dres reprezentacije BiH .

Nastupala je Mila za klubove u Italiji, Sloveniji, Njemačkoj i Švicarskoj, a svoju dosta bogatu karijeru morala je okončati zbog povrede koljena 2008. godine. 

Svi prisutni su se dostojanstveno oprostili od Mile Mijačinović, ali, suze se, ipak, nisu mogle sakriti, pogotovo kada se na kraju komemoracije prisutnima obratio Mile Mijačinović, koji je rekao:

"Ovdje je sve o Mili rečeno. Hoću da kažem da sam u ovom trenutku najtužnij i najsretniji čovjek na svijetu. Najsretniji, zato što sam rođen u ovom gradu i što ja i moja pokojna Mila imamo ovakve prijatelje."

U njemačkom Bad Shonbonu obavit će se 26. oktobra posljedni ispraćaj Mile Mijačinović, gradu u kojem je zasnovala porodicu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi