Yuliya Yefimova pala na doping testu

Svjetska rekorderka i jedna od tri najljepše

Yuliya Yefimova pala na doping testu

Jedna od najboljih plivačica svijeta, Ruskinja Yuliya Yefimova bila je pozitvna na doping testu nakon Svjetskog prvenstva u Barceloni, gdje je osvojila dvije zlatne medalje, tvrdi list Vedemosti.

List navodi da je Yefimova testirana u oktobru prošle godine, mjesec dana nakon što je u Barceloni postala dvostruka svjetska prvakinja, a taj nalaz je bio pozitivan na steroid DHEA. Ako se taj nalaz potvrdi, Yefimov čeka dvogodišnja suspenzija, a zasad nema komentara o vijesti ni iz Svjetske plivačke organizacije ni ruskih plivačkih dužnosnika. Yefimova je i svjetska rekorderka na 50 i 200 prsno iz malih bazena, a nedavno je proglašena za jednom od tri najljepše sportašice svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.