Borac deklasirao Prijedor u Boriku

Premijer liga BiH

Borac deklasirao Prijedor u Boriku

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca stigli su do sedme uzastopne pobjede nakon što su večeras u okviru 21. kola Premijer lige BiH na svom parketu savladali ekipu Prijedora rezultatom 32:16 (13:9).

Izabranici crnogorskog stručnjaka Ratka Đurkovića od prve minute krenuli su ofanzivno. Prvi napad na utakmici imali su gosti iz Prijedora, ali je odbrana domaće ekipe bila na nivou. Što nisu gosti realizovali, jeste Borac. Za vodstvo od 1:0 pogađa večeras raspoloženi Nježić.

Ponovo se crveno-plavi sjajno brane, a desno krilo mladi Nježić duplira prednost Banjalučana. Nakon njega, u strijelce sa upisao i Ćeranić koji pogađa za 3:0. Poslije prvih 15 minuta igre u prvom poluvremenu, na semaforu je stajalo 8:6 uz dva promašena sedmerca banjalučkog sastava.

Do kraja prvih pola sata, Velikan iz Gospodske uspio je da poveća prednost, pa tako na odmor odlazi sa plus četiri (13:9).

Sjajno su domaći rukometaši otvorili i drugu dionicu susreta. Već u prvom napadu dobijaju sedmerac, kojeg maši Ćeranić, da bi svega 30 sekundi kasnije ponovo za Borac bila svirana najstrožija kazna, samo što je ovoga puta siguran Srđan Mijatović koji pogađa za 14:9.

Sredinom drugog poluvremena, rezultat je glasio 19:14 za crveno-plave. Prijedor više nije imao snage da se vrati u meč, pa tako do kraja utakmice Banjalučani prednost samo povećavaju te susret završava rezultatom 32:16 čime Borac ostvaruje sedmi vezani trijumf u proljećnom dijelu prvenstva.

U pobjedi Borca istakao se Nježić sa devet pogodaka, dok je to u redovima Prijedora bio Dragović sa šest.

Za banjalučki sastav nema odmora jer ih već u srijedu očekuje uzvratni meč četvrtfinala Kupa BiH protiv Vogošće u Boriku.

Borac: Beširević, Efendić, Kosanović, Đurđević (2), Hercegovac (1), Daničić (3), Mijatović (6), Bubić (3), Nježić (9), Majić (2), Lončar (1), Ćelić (2), Ćeranić (3). Trener: Ratko Đurković.

Prijedor: Đuričić, Vilušić (2), A. Miljuš (2), M. Miljuš, Kecman, Balaban (1), Kaurin (2), Šerbula, Janković, Knežević, Jovanović (3), Dragović (6), Babić, Šešić, Radaković. Trener: Nebojša Miljuš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi