Golman rukometne reprezentacije pred početak priprema

Burić: Najvažnije je da pokažemo volju i želju

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je sa operacijom Katar, a naš najbolji rukometni tim okupio se danas u Mostaru gdje će se pripremati do polaska u Katar. 

Danas je u mostarskom hotelu Bristol održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio golman našeg nacionalnog tima Benjamin Burić. 

"Sretan sam što smo došli u Mostar na pripreme, tu se osjećam kao domaći jer sam igrao u Ljubuškom.  Atmosfera u ekipi je odlična i svi će igrati jedan za drugog. Tu je 20 igrača na pripremama i svako može zamijeniti svakoga. Najveća je neizvjesnost do prve utakmice, ali mi smo spremni. To nama jeste nešto novo, ali sa dobrom pripremom i analizom možemo napraviti dobar rezultat i mislim da ćemo biti jedno od iznenađenja u Kataru,“ rekao je Burić. 

"Mislim da dobro poznajemo protivnike, jer većina tih igrača igra u Evropi, osim Irana koji je mala nepoznanica. Sistem sa deset utakmica u 15 dana nama je jedina nepoznanica. Međutim uz dobre pripreme možemo napraviti rezultat. Najvažnije je da pokažemo volju i želju i to je najbitnije, a onda će doći i rezultat,“ kaže Burić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.