Devet odbrana Savića u pobjedi GO FIT-a

Tri gola Đukića

Devet odbrana Savića u pobjedi GO FIT-a

Dž. Mrakić

Utakmicama 16. kola započet je drugi dio sezone u španskoj ASOBAL ligi.

GO FIT našeg Adama Savića upisao je četvrtu pobjedu zaredom u prvenstvu, a ovaj put bili su bolji od ekipe Benidorma rezultatom 31:28.

Naš internacionalac upisao je devet odbrana na ovom susretu i jedan je od najzaslužnijih za slavlje svog kluba.

Što se tiče naših ostalih internacionalaca, jedini se još u 16. kolu istakao Saša Đukić, bivši reprezentativac naše zemlje, koji je u velikoj pobjedi svog Puerto Sagunta protiv Cuence (26:25) postigao tri gola.

Amer Zildžić postigao je jedan gol u porazu Ademara od Huesce (30:35), dok s druge strane Amir Čakić zbog povrede nije nastupio u remiju svoje Ville protiv ekipe Morrazo Cangasa (27:27).

Ademar je trenutno peti sa 20, Villa šesta također sa 20, a GO FIT osmi sa 14 bodova. Jedina ekipa našeg internacionalca koja je bliža ispadanju nego plasmanu u Evropu jeste Puerto Sagunto, koji je sa 

deset bodova na svom kontu tek jedan bod udaljen od mjesta koje vodi u niži rang takmičenja.

Na čelu lige i dalje je aktuelni prvak Evrope Barcelona, koja je u 16 susreta upisala 16 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi