Drugi uzastupni trijumf rukometaša Bosne iz Visokog

Krivaja pala u Visokom

Drugi uzastupni trijumf rukometaša Bosne iz Visokog

U drugoj uzastopnoj utakmici na domaćem terenu, rukometaši Bosne iz Visokog upisali su trijumf.

Savladana je Krivaja iz Zavidovića rezultatom 36:29. Za razliku od meča protiv Zrinjskog, protiv Krivaje je Bosna mnogo bolje otvorila meč i na startu došla do prednosti od 5:2.

Do kraja prvog poluvremena Bosna je stalno u prednosti, ali razlika je iznosila između jednog i tri gola. Poptuno ista slika viđena je na početku drugog dijela.

Tek u 45.minuti Bosna je prvi put imala četiri gola prednosti, 25:21. Gosti iz Zavidovića zaprijetili su i deset minuta prije kraja kada su došli na jedan gol zaostatka, ali u samom finišu Bosna je kao i protiv Zrinjskog pojačala ritam i na kraju slavila sa najvećom razlikom koju je imala tokom utakmice.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio Lončar s devet pogodaka, dok se kod gostiju sa deset golova istakao Avdić. Bosna je barem na nekoliko sati zasjela na prvo mjesto na tabeli Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.