Ilidžanke se u Brčkom vratile starim navikama

Promjena trenera urodila plodom

Ilidžanke se u Brčkom vratile starim navikama

A. Beganović

U zaostaloj utakmici 9. kola Premijer lige za rukometašice Ilidža je u Brčkom savladala domaće Jedinstvo (29:25).

Nakon serije poraza (dva u Evropi, jedan u prvenstvu), te razlaza sa trenerom Ademom Bašićem, rukometašice Ilidže vratile su se pobjedničkim navikama.

Razlaz sa Bašićem prodrmao je Ilidžanke, koje su večeras u Brčkom pokazale dobru partiju, te su na kraju sasvim zasluženo na svoj konto upisale tri boda.

Tokom cijelog susreta Ilidžanke su imale rezultatsku prednost, koja istina nije bila velika, no kada se sve sabere i oduzme, bodovi su pripali u ovom trenutku boljoj ekipi.

Kod Ilidže najefikasnije su bile Emina Mujagić sa 8, te Iris Škaljić, Najda Ribić i Izudina Brutus sa po 5 golova, dok su kod Jedinstva najefikasnije bile Sonja Pantić sa 7, te Milena Kajsumović i Dragana Dejanović sa po 5 golova. Treba istači i dobru partiju golmanice Ilidže, Adele Merdžanić, koja je imala 18 uspješnih intervencija.

"Utakmica nije došla u najbolje vrijeme za našu ekipu. Uvezali smo tri poraza, no uspjeli smo se 'skupiti' i na kraju smo sasvim zasluženo slavili", rekao je novi - stari trener Ilidže, Dominiko Ilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.