Ivano Balić propušta Evropsko prvenstvo?

Zbog problema sa preponom

Ivano Balić propušta Evropsko prvenstvo?

Loše vijesti stižu za hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Ivano Balić, najbolji igrač Vatrenih, ima problema sa povredom prepone i mogao bi propustiti Evropsko prvenstvo koje se održava u Beogradu.

Balić je bol u mišiću koji povezuje trbušni zid i prepone, osjetio u prvoj utakmici Hrvatske na Croatia kupu protiv Irana, a čini se da taj problem nije nimalo bezazlen.

33-godišnji rukometaš je nakon toga svakodnevno odlazio na terapije, ali rezultati nisu zadovoljavajući, pa bi se vrlo lako moglo desiti da najbolji rukometaš svijeta ne bude spreman za Evropsko prvenstvo.

Hrvatska prvi meč u okviru Eura igra u ponedjeljak protiv Islanda, a osim Balića, velikih problema sa povredom ima i Drago Vuković, koji ima problem sa ramenom.

Hrvati će igrati u grupi D zajedno s Islandom, Norveškom i Slovenijom, a konačan spisak putnika za Evropsko prvenstvo, mora se dostaviti do petka, 13. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije