Jaki rukometni turnir u Doboju bez Sloge

Turnir počinje danas

Jaki rukometni turnir u Doboju bez Sloge

E. Škorić

Ceremonijom otvaranja danas u 17 sati u Doboju počinje 46. Međunarodni turnir rukometnih prvaka na kojem će učestvovati osam ekipa.

Na turniru neće učestvovati domaća Sloga, koja je zamrznula svoj status zbog poplava, koje su prije nekoliko mjeseci zahvatile Doboj. 

Turnir će otvoriti Derventa i ekipa iz Tunisa, Esperance, a pored ove dvije ekipe u grupi A igraju Metaloplastika iz Šabca i Tatran Prešov.

U drugoj grupi nastupat će banjolučki Borac, poljski Azoty, kojeg s klupe predvodi bh. selektor Dragan Marković, a čije boje brane Kosta Savić i Nikolina Prce, te turski prvak Bešiktaš. Osim u dva objekta u Doboju, ekipe će biti smještene još u motelima u Jelahu, te na prostoru opština Usora i Gračanica.

Pobjedniku turnira pripast će nagrada od 10.000 eura, drugoplasiranom 7.000, a trećeplasiranom 5.000 eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.