Korkarić: Bećić će biti kažnjen, okrećemo se Gradačcu

Trener Bosna BH Telecoma za SportSport.ba

Korkarić: Bećić će biti kažnjen, okrećemo se Gradačcu

Adnan Beganović

U okviru 14. kola Premijer lige za rukometaše Konjuh je sinoć u Živinicama savladao Bosnu BH Telecom (36:26), a pred sami kraj meča došlo je i do obračuna igrača sarajevske momčadi Anesa Bećića i dijela domaćih navijača.

Povodom ovog incidenta kontaktirali smo i šefa stručnog štaba Studenata, Zuhdiju Korkarića, koji je za SportSport.ba istakao da će mladi rukometaš biti disciplinski kažnjen od strane kluba.

"Anes Bećić će biti disciplinski kažnjen. Onakvo ponašanje nećemo dozvoliti. Bez obzira na to što je bio isprovociran nije smio uraditi to što je uradio. U našem klubu igraju veoma mladi momci i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ih izvedemo na pravi sportski put. Dakle, i pored provokacija kojima je bio izložen, Bećić nije smio onako reagovati", istakao je Korkarić, koji se zatim osvrnuo i na sam susret.

"Domaći su zasluženo slavili. Bila je to fer i korektna igra u kojoj je sinoć pobijedio bolji tim. Atmosfera na tribinama je također bila prava rukometna, što me svakako raduje".

U narednom susretu Bosna će na svom terenu snage odmjeriti sa Gradačcem.

"Živinice su zaboravljene, već od danas krenuli smo s pripremama za duel sa Gradačcem. Naš protivnik je veliki favorit, no mi se nećemo unaprijed predati. Imamo kvalitet, mladost i poletnost i siguran sam da ćemo iz susreta u susreta napredovati", zaključio je Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.