Makedonci bolji od naše reprezentacije po treći put

Poraz sa dva gola razlike

Makedonci bolji od naše reprezentacije po treći put

S. Mlaćo

Rukometaši Makedonije bili su bolji od naše reprezentacije i u trećoj prijateljskoj utakmici u Skoplju.

Čini se da su naši momci večeras bili najbliže povoljnijem rezultatu, jer smo u samom finišu imali 30:30,  ali je nedostajalo malo sreće i koncentracije, jer smo promašili šut s krila i kasnije u zadnjem napadu nam je svirano probijanje.

Naš selektor Bilal Šuman isprobao je više varijanti i u napadu i u odbranu, akcenat je stavljen i na kontre i polukontre, brzi centar i nakon treće utakmice evidentan je napredak u svim segmentima. Podatak da smo dali 18 golova, više od pola, iz kontri i polukontri najbolje govori da su provjere uspjele, a zacrtani plan selektora ispunjen, istaknuto je na službenoj stranici našeg rukometnog saveza.

Golman Benjamin Burić postigao je dva pogotka s gola na gol i imao respektabilnih 13 odbrana, od čega tri sedmerca.

U petak će naš tim imati dva treninga, a u subotu u 15 sati avionom leti za Beograd. U glavnom gradu Srbije nas očekuju dva susreta sa Saudijskom Arabijom. Prvi meč je 8. januara, a drugi 9. januara kada je u popodnevnim satima planiran povratak u Sarajevo.

Makedonija – BiH 32:30 (17:13)

Dvorana „Avtokomanda“. Sudije: Dejan i Dimitar Georgijevski. Sedmerci: Makedonija 10 (5), BiH 1 (0). Isključenja: Makedonija 8, BiH 4 minute.

MAKEDONIJA: Mitrevski (3 odbrane), Kolev (4 odbrane), Trajkovski (3 odbrane, 1 sedmerac), Manaskov 5, Stoilov 2, Arnaudovski, K. Lazarov 11 (5), Mitkov, Drogirski 3, F. Mirkulovski 2, N. Markovski, Georgievski 6, F. Lazarov 2, Ojleski, Popovski, Peševski 1. Selektor: Lino Červar.

BiH: B. Burić 2 gol (13 odbrana, 3 sedmerca), Serdarević, Efendić, Ovčina 4, Nuić 1, Terzić 2, Vegar 5, Čelica, Lončar, Tarabochia 4, Marjanac, Karačić 2, Pavlak, Malinović, Vražalić 3, Jarak 1, Zulfić, S. Burić 5, Vranješ 1. Selektor: Bilal Šuman.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi