Moltenova lopta iz Hiroshime debitovat će u Kataru

Zvanična lopta za rukometno SP 2015.

Moltenova lopta iz Hiroshime debitovat će u Kataru

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo za rukometaše koje 15. januara naredne godine počinje u Kataru, a na kojem će po prvi puta u svojoj historiji učestvovati i rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, imat će i jednu novinu.

Selectove lopte koje su bile zvanične lopte proteklih šampionata svijeta zamijeniti će lopte marke Molten. 

Naime, početkom 2014. godine IHF (Međunarodna rukometna federacija) je potpisao ugovor sa sportskim brendom Molten, poznatim pojaviše po proizvodnji košarkaških lopti.

Interesantno je da se sjedište japanske kompanije Molten nalazi u Hiroshimi, mjestu u kojem je tokom Drugog svjetskog rata bačena atomska bomba.

Od prvog dana pripreme rukometna reprezentacija BiH trenira sa zvaničnim loptama za SP u Kataru, a lopta kojom će se igrati utakmice u Kataru u nacionalnim je bojama zemlje domaćina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.