Mostar spreman za rukometni spektakl

Mostar spreman za rukometni spektakl

Grad Mostar je spreman za rukometni spektakl koji je danas najavljen na konferenciji za medije u prostorijama Sportskog saveza grada. Riječ je o završnici Kupa BiH koja će biti odigrana u dvorani Bijeli brijeg, a čiji domaćin će u danima vikenda biti Zrinjski.

Predsjednik Zrinjskog Vedran Škobić zahvalio je gradonačelniku i Sportskom savezu Grada Mostara na podršci u organizaciji završnog turnira, istakavši da su podršku mostarski rukometaši svojim angažmanom i rezultatima u ovoj sezoni itekako zaslužili.

Utakmice su na rasporedu u subotu, 3. juna, od 17 sati sastaju se Zrinjski – Borac, a u 19 sati Izviđač – Maglaj. Finalni susret igra se u nedjelju u 20 sati.

“Tehnički i organizacijski mi smo spremni za vrhunski sportski događaj. Stojim iza svake svoje riječi kad kažem da nas čeka historijki događaj za mostarski sport“, kazao je predsjednik OO Branislav Stojkić.

Što se tiče takmičarskog dijela, predsjednik Skupštine Zrinjskog Dario Pušić kazao je da su četiri tima koji su se plasirale na Final Four poprilično izjednačeni, te da niko nije bez šansi.

"Vidjeli ste da i prvenstvo BiH nikada nije bilo ujednačenije. Gol razlika je odlučila o prvaku. Na kraju je Borac osvojio prvenstvo, a da u Ligi za prvaka nije osvojio ni jedan bod u gostima. Nas upravo čeka taj Borac u polufinalu. Mi ćemo im čestiti na tituli i nadam se da ćemo ih onda ispratiti", poručio je Pušić.

Organizatori su podsjetili da je u prodaju već pušteno 800 karata koliki je kapacitet dvorane na Bijelom brijegu, a prodaje ide jako dobro i očekuje se da će uskoro sve karte biti rasprodane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi