Jasmin Mrkonja za SportSport.ba

Mrkonja: Ovo je prvi korak, moramo imati kontinuitet

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru kao 20. reprezentacija svijeta. 

Naši momci u Kataru su pokazali dva lica, a svjetski prvak sa Jugoslavijom iz 1986. godine, Jasmin Mrkonja, analizirao je nastup našeg najboljeg tima na Svjetskom prvenstvu. 

"Moramo ponoviti kako ne bi zaboravili da je veliki uspjeh što smo mi uopće na jednoj ovako velikoj smotri, a ja se nadam da je to samo prvi korak u sudjelovanjima na ovako velikim takmičenjima. Slijedi nam nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, imamo odlične šanse, tako da mislim da bi ovaj kontinuitet i trend nastupa na evropskim i svjetskim smotrama trebali da nastavimo," kaže Mrkonja i nastavlja: 

"Što se tiče naše uloge koju smo imali u Kataru mislim da nismo prošli nezapaženo. Pogotovo se to odnosi na ove prve četiri utakmice. Izuzev utakmice sa Hrvatskom. Tu smo pokazali određen kvalitet, gdje smo se nosili sa protivnicima i uvijek nam je nešto malo nedostajalo, nažalost izgubili smo sve te utakmice izuzev ove prve sa Iranom," kaže Mrkonja. 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala je odličnu odbranu u prve četiri utakmice, a potom je u susretima sa Bjelorusijom i uslijedio raspad sistema. Protiv Rusije smo primili najveći broj golova na ovom Svjetskom prvenstvu u jednoj utakmici. Iran je protiv Hrvatske primio 41 pogodak. 

"Ja sam govorio i prije prvenstva, da će naš najveći neprijatelj biti nepoznavanje ovakvog načina igranja i igranja na ovom nivou. Ovdje sve reprezentacije imaju kvalitet. Iscrpili smo se emotivno. Mi smo utakmice u grupnoj fazi igrali emotivno, igrali smo dobro, a gubili smo i praznili smo se emotivno," kaže Mrkonja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.