Nezaustavljivi Prce odveo rukometaše do pobjede

Rukometaši pobijedili Slovačku

Nezaustavljivi Prce odveo rukometaše do pobjede

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Tuzli Slovačku (29:25) u susretu prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon što su Slovaci poveli s 1:0, naša selekcija je većim dijelom prvog poluvremena imala vodstvo.

U uvodnim minutama smo imali u nekoliko navrata dva gola prednosti. Nezaustavljiv je bio Nikola Prce, ali su Slovaci uspjeli da dođu do izjednačenja u 17. minuti, nakon što su naša dva igrača imala kaznene minute (8:8).

Konstantno je naša selekcija imala gol ili dva prednosti. Slovaci su uspijevali da dođu do izjednačenja, a u finišu su u dva navrata došli i do vodstva.

Ipak, na odmor se odlazi neriješenim rezultatom 14:14, iako je naša selekcija imala zicer u posljednjem napadu.

Nastavak susreta donosi igru gol za gol. Naša reprezentacija je vodila, Slovaci su stizali prednost, a u posljednjih 15 minuta se ušlo neriješenim rezultatom, 20:20.

Potom je Slovačka uspjela da povede 21:20, ali  zatim odličnom odbranom i zahvaljujući sjajnom Marku Tarabochiji naša selekcija u 48. minuti dolazi do plus dva, 23:21.

Nastavila je naša reprezentacija sa sjajnom igrom. Defanzivno je to izgledalo sjajno, pogađali smo u napadu i na kraju smo prelomili meč u našu korist, te smo stigli do zaslužene pobjede u ovom susretu.

Nikola Prce je bio nezaustavljiv. Postigao je devet pogodaka u ovom susretu, ali kompletan naš tim je odigrao zaista odlično.

Kod gostiju Antl je postigao osam golova...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.