Zlatan Saračević za SportSport.ba

"Pokazali ste kvalitet, treba ići dalje, budite strpljivi"

Zlatan Saračević legenda je jugoslovenskog i hrvatskog rukometa. Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je olimpijsko zlato 1996. godine, a bio je i srebreni na Svjetskom prvenstvu 1995. godine. 

U Kataru Saračević radi kao komentator RTL-a, a ovaj rođeni Banjalučanin za SportSport.ba analizirao je nastup Hrvatske i Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu.

"Još je rano za neku definitivnu analizu, imaju još dvije utakmice, pa ćemo onda moći nešto pametnije reći. Današnja utakmica je bila ključ svega. Na svakom takmičenju četvrtfinale pokaže za šta si spreman. Ovog puta smo loše odigrali tu utakmicu. Promašili smo četiri zicera, imali smo dva igrača više pred sami kraj susreta, kada je bilo neriješeno. Tu smo trebali prelomiti, ali nismo," kaže Saračević.

Zlatan Saračević prokomentarisao je i prvi nastup reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu. 

"U skupini je Bosna i Hercegovina dobro odigrala, ali po meni je ključ bila Austrija. Tu je Bosna i Hercegovina imala najviše šansi za pobjedu. Međutim, za prvi put je dobro, tu ste, pokazali ste kvalitet, pokazali ste korektnu igru. Ta ekipa nema širine i neki igrači su bili povrijeđeni, a druga stvar nemaju ni iskustva igranja svaki drugi dan. Treba ići dalje, imate super situaciju za Evropsko prvenstvo. Ne da bude bio sam jednom pokazao sam se i gotovo. Jedan kontinuitet, iskustvo, malo širine i bit će sve uredu, samo polako i strpljivo," kaže Saračević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.