Poraz Balingena, fenomenalan debi Vražalića

Poraz Balingena, fenomenalan debi Vražalića

A. Beganović

U okviru 12. kola Bundeslige Bergischer je na domaćem terenu savladao Balingen (22:18) u čijem dresu je debitovao i bosanskohercegovački reprezentativac Faruk Vražalić i to na fenomenalan način.

Bergischer je stigao do zaslužene pobjede, a do iste su ga vodili Alexander Oelze sa sedam, te Maximilian Weiss sa pet pogodaka. S druge strane kod Balingena je sa pet pogodaka najefikasniji bio Vražalić, koji je tako u svom debiju pokazao da će biti veliko pojačanje za ovu ekipu.

Zaostali susret 8. kola večeras su odigrali Friesenheim i Wetzlar, a slavila je ekipa čije boje brani naš Adnan Harmandić (29:23). Wetzlar su do pobjede vodili Steffen Fath sa sedam, te Sebastian Weber sa pet pogodaka, dok se Harmandić jednom upisao u listu strijelaca. Kod poraženih je najefikasniji bio Philipp Grimm sa pet pogodaka.

Pored ova dva susreta, odigrano je i tri iz 13. kola. Goppingen je slavio na gostovanju kod Lemga (26:22), Flensburg je upisao domaći trijumf u duelu sa Gummersbachom (32:26), dok se Kiel pošteno namučio sa Erlangenom, no na kraju je ipak slavio sa 23:22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.