Purić, Denjo i Lilić obnovili ugovore sa RK Kakanj

Dogovorili nastavak saradnje

Purić, Denjo i Lilić obnovili ugovore sa RK Kakanj

Piše: E. Škulj Powered by:
Uprava novog rukometnog premijerligaša Bosne i Hercegovine, ekipe Kaknja vrijedno radi na slaganju igračke križaljke za predstojeću sezonu.

 Nakon što su prije pet dana jednogodišnje ugovore sa ekipom Kaknja potpisali Zavidovićani, Edin Sinanović i Semir Zvekić, ugovor sa RK Kakanj je prije dva dana produžio i najbolji strijelac ekipe u prošloj sezoni Admir Purić, da bi se na isti korak odlučili danas golman Samir Lilić i kapiten ekipe iz prošle sezone Amer Denjo. Isto se očekuje i od sjajnog krilnog igrača Amara Agića koji sutra dolazi u Kakanj nakon odmora. 

''Na obostrano zadovoljstvo produžili smo ugovor sa našim najboljim igračima, a u narednom periodu ćemo raditi na tome da dovedemo još kvalitetnih pojačanja pred našu novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ovaj put nećemo igrati samo jednu sezonu u elitnom društvu. Cilj nam je da budemo stabilan premijeligaš, a ono što je potrebno pohvaliti da imamo punu podršku Općine Kakanj i Uprave na čelu sa predsjednikom Bečirhodžićem'', rekao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović u izjavi za SportSport.ba. 

Klub je već ranije obnovio ugovore sa domaćim mladim kadrom, odnosno igračima koji su bili nosioci igre rukometaša Kaknja u prethodnim sezonama. Podsjećamo rukometaši Kakanja su u prošloj sezoni u Prvoj ligi Federacije – grupa Sjever savladavši Gračanicu i Sloboda Solanu, glavne konkurente za naslov osvojili Prvu ligu FBiH i ostvarili plasman u Premijer ligu BiH.


Premijer liga BiH (M)