Rukometašice Francuske bolje od Holandije
FOTO: EPA

U 1. kolu grupe B

Rukometašice Francuske bolje od Holandije

A. Beganović

Rukometašice Francuske su u 1. kolu grupe B na Olimpijskim igrama savladale Holandiju (18:14).

Za razliku od prvog susreta na Olimpijskim igrama u kojem je Brazil nadigrao Norvenšku (31:28), u drugom se mnogo više pažnje poklanjalo odbranama, tako da su u 60 minuta postignuta samo 32 gola.

Francuskinje su mnogo bolje otovorile susret i u 12. minuti su stigle do prednosti od četiri gola (6:2), da bi na odmor otišle sa vodstvom 10:6.

U drugi dio Holanđanke su ušle mnogo bolje, a u 45. minuti stigle su do izjednačenja (12:12), no sedam minuta prije kraja Francuskinje ponovo stižu do viška pd četiri gola i na kraju dolaze do zasluženog trijumfa.

Najefikasnije kod pobjedničke ekipe bile su Alexandra Lacrabere, te Allison Pineau sa po pet pogodaka, dok su kod poraženih sa po tri pogotka najefikasnije bile Laura Van der Heijden, Nycke Groot i Lois Abbingh.

OI, 1. kolo, grupa B:

Holandija - Francuska 14:18 (6:10)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi