Sigurne pobjede Kielcea i Veszprema

Liga prvaka

Sigurne pobjede Kielcea i Veszprema

E. Škorić

Rukometaši Vive Kielcea i Veszprema slavili su sigurne pobjede u večerašnjim mečevima Lige prvaka.

Kielce je pred svojim navijačima sa 35:27 savladao Meškov Brest, što je za ovaj tim bila deveta pobjeda i bodovno se izjednačio s vodećim Vardarom.

Imali su gosti 16:15 na poluvremenu, ali je sjajnom igrom u drugom dijelu domaćin stigao do pobjede od osam golova razlike.

Bielecki je postigao sedam pogodaka u timu Kielcea, dok je na drugoj strani Stojković positgao šest golova. Po pet su postigli Kristopans i Ostroushko.

Mađarski Veszprem je sa 34:28 savladao njemački Flensburg. I tu je gost vodio minimalno na poluvremenu, ali je na kraju bio nemoćan.

Ilić je za Veszprem postigao osam golova, pet su dodali Lekai, Marguc, Nagy i Nilsson. Na drugoj strani po pet su zabili Glandorf i Schmidt.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi