Španija i Slovenija u četvrtfinalu

Svjetsko prvenstvo

Španija i Slovenija u četvrtfinalu

E. Škorić

Rukometaši Španije i Slovenije pridružili su se Norveškoj i Francuskoj u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Španija je u osmini finala dosta teško došla do pobjede nad Brazilom, koji je od posljednjih trenutaka bio u igri za četvrtfinale.

Brazilci su vodili od samog početka, uglavnom su održavali gol ili dva prednosti, a na poluvremenu je bilo 18:16. U nastavku, ipak, Španija je zaigrala puno bolje i spriječila je bilo kakvu senzaciju, pa je slavila sa 28:27.

Alex Dujshebaev i Joan Canellas su sa po pet golova bili najefikasniji u Španiji, dok je Silva na drugoj strani zabio sedam golova. Španija u četvrtfinalu čeka pobjednika sutrašnjeg duela Hrvatska - Egipat.

Slovenija je pobijedila Rusiju sa 32:26 i ona će igrati protiv boljeg iz duela Njemačka - Katar. Rusi su imali prednost na poluvremenu 15:13, ali su na kraju poraženi sa šest golova razlike.

Darko Cingesar je postigao šest golova za Sloveniju, dok su Daniil Shishkarev i Aleksandar Dereven postigli po pet golova za Rusiju.

Rusija - Slovenija 26:32

Rusija: Bogdanov, Pavlenko, Kireev, Kiselev, Shishkarev 5, Kovalev 1, Shurinskiy, Chernoivanov 1, Dereven 5, Chipurin, Kalarash 3, Shelmenko 4, Dibirov 3, Soroka, Valiullin 1, Zhitnikov 3.

Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinsek 1, Marguc 5, Kavticnik 3, Janc 3, Dolenec 4, Cingesar 6, Poteko, Kodrin 1, Gaber 1, Bezjak 2, Grebenc 2, Zarabec, Mackovsek 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti