Terzić: Nećemo razočarati, odluka pada u Sarajevu

Bh. reprezentativci se pripremaju za Njemačku

Terzić: Nećemo razočarati, odluka pada u Sarajevu

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 9. i 17. juna u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji odmjerit će snage sa Njemačkom.

Naši reprezentativci za dvomeč sa Njemačkom pripremaju se u Sarajevu.

"Kao i uvijek, uslovi za pripreme su idealni. Atmosfera u timu je sjajana. Treniramo u Skenderiji, a od ponedjeljka ćemo biti kompletni jer priključit će nam se Adnan Harmandić, Enid Tahirović, Damir Doborac i Nikola Prce, koji za vikend imaju obaveza u svojim klubovima", za SportSport.ba je istakao jedan od najboljih bosanskohercegovačkih rukometaša u posljednjih desteak godina, Mirsad Terzić.

"Nemamo mnogo vremena za pripreme, možda bi bilo bolje da smo se mogli okupiti ranije, no kako je nama, tako je i našem protivniku", dodao je Terzić.

Sjajni rukometaš Veszprema svjestan je da je Njemačka favorit.

"Njemačka je favorit, radi se u rukometnoj velesili i dovoljno je pogledati imena klubova odakle dolaze njemački reprezentativci da bi vam sve bilo jasno. Istina, u Njemačkoj polako dolazi do smjene generacije, ali u prijateljskim susretima sa Danskom njemački reprezentativci su pokazali svoju snagu. Međutim, mi se nećemo predati i pokušat ćemo iskoristiti sve slabosti našeg protivnika, kojih ima, ali jako malo", ističe Terzić.

Rukometas Veszprema smatra da odluka o putniku na Svjetsko prvenstvo neće pasti u prvom susretu, koji će biti odigran u Stuttgartu.

"Prvi susret je važan, ali ništa važniji od drugog. Imali smo protiv Mađara dobar rezultat iz prvog susreta, ali nismo se uspjeli kvalifikovati. Istina, revanš susret je prekinut, ali i da je do kraja odigran, ne bismo uspjeli. Zato smatram da se u Stuttgartu ništa neće riješiti, mi ćemo učiniti sve da se kući vratimo sa dobrim rezultatom, ali ako hoćemo na Svjetsko prvenstvo, onda moramo biti na nivou 120 minuta", govori Terić i dodaje:

"Borit ćemo se, dat ćemo sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za plasman na Svjetsko prvenstvo, vidjet ćemo nakon revaš susreta. Imat ćemo veliku podršku, kako u Stuttgartu, tako i u Sarajevu i mogu obećati da nećemo razočarati naše navijače."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.