Aleksandra Krunić iskopirala udarac svojstven teniserima

Teniserska majstorija

Aleksandra Krunić iskopirala udarac svojstven teniserima

Srbijanska teniserka Aleksandra Krunić je u prvom kolu u duelu turnira u Birminghamu protiv Heder Watson izvela udarac, koji ni najveći teniski poznavaoci ne pamte da su ikada vidjeli u ženskom tenisu – udarac kroz noge.

Krunićeva je nakon loba protivnice trčala od mreže ka osnovnoj liniji. Pošto nije imala drugu mogućnost da vrati lopticu u polje, ona je uradila ono što joj je jedino preostalo – udarila je lopticu reketom kroz noge i pogodila.

Iznenađena protivnica je lopticu nakon njenog udarca poslala u aut, a čitav teniski svijet je sa oduševljenjem ispratio ovaj potez srbijanske teniserke.

Pogledajte potez koji dosad vjerovatno nikada niste vidjeli u ženskom tenisu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.