Berdych 'pomeo' Ferera u osmini finala

Ide u četvrtfinale Roland Garrosa

Berdych 'pomeo' Ferera u osmini finala

E. Čaušević

Češki teniser Tomaš Berdych izborio je plasman u četvrtfinale Roland Garrosa.

Berdych je danas u meču osmine finala turnira u Parizu bio bolji od španskog tenisera Davida Ferera sa 3:0 u setovima (3:6, 5:7, 3:6). Čeh je bez većih problema "pomeo" Ferera i tako izborio plasman dalje.

Češki teniser je prvi set dobio nakon pola sata igre sa 6:3, dok je u drugom setu Ferer pružio nešto bolji otpor. Iako je Španac bolje igrao to nije bilo dovoljno da zaistavi Berdycha. Čeh je slavio u drugom setu sa 7:5.

Treći set je donio istu sliku na terenu. Berdych je nastavio igrati u sjajnom ritmu, a Ferer nije uspio da nađe pravu formu. Berdych je meč riješio sa dva sata i 15 minuta, a u trećem setu slavio je sa 6:3. 

Berdych u četvrtfinalu Roland Garrosa igra protiv Novaka Đokovića.

Roland Garros, osmina finala:

Tomaš Berdych - David Ferer 3:0 (6:3, 7:5, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi