Cibulkova: Ponosna sam na uspjeh karijere

Prva Slovakinja u finalu jednog Grand Slama

Cibulkova: Ponosna sam na uspjeh karijere

Dominika Cibulkova nije bila razočarana nakon poraza u finalu Australian Opena od Kineskinje Na Li. 

"Ovo je moje prvo Grand Slam finale i veoma sam ponosna na način na koji sam se izborila. Samo sam izašla na teren i željela da igram svoju igru. Nije bilo lako jer je ona igrala veoma dobro, ali sam ipak baš sretna", rekla je Cibulkova, koja je postala prva Slovakinja u finalu jednog Grand Slama. 

"Bile su ovo veoma duge i lijepe dvije sedmice za mene. Jedva čekam da se vratim kući, jer je ovo za Slovačku velika stvar, ogromna. Sretna sam što sam prezentovala svoju državu tako dobro", istakla je Cibulkova koja će od ponedjeljka biti na 13. mjestu ATP liste. 

Cibulkova je u finalu izgubila sa 2-0 u setovima, u prvom je bila ravnopravna i izgubila tek u tie breaku, dok u drugom setu nije uspjela osvojiti niti jedan gem. Međutim, nije previše razočarana svojom igrom. 

"Ona je bila ta koja je diktirala igru. Mogu samo da žalim što danas moj servis nije funkcionisao, možda zato što sam bila malo nervozna. Zbog toga me je pritiskala poslije prvog udarca i tako je bio cio meč". 

"U nekim trenucima sam uhvatila sebe kako trčim metar iza osnovne linije, a to nije način na koji ja igram. Zato je bila bolja“, zaključila je Cibulkova koja je istakla da se osjeća spremnom za osvajanje nekog Grand Slam turnira. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.