Davis Cup bez Wawrinke, Federera, Berdycha, Čilića

Neki od najboljih su odlučili pauzirati

Davis Cup bez Wawrinke, Federera, Berdycha, Čilića

Otkazi u Davis Cupu su sasvim normalna pojava. Pogotovo velikih zvijezda koje uglavnom biraju godine ili protivnike kada odluče igrati.

Ove godine je situacija slična, a kakva je najbolje znaju recimo selektor Švicarske, Češke, Francuske, Hrvatske. Švicarska je prošle godine osvojila sa Federerom i Wawrinkom, ove godine će pa skoro sigurno u play off za opstanak. Jer bez Rogera i Stana, sa Yannom Martijem i Adrienom Bosselom, Laaksonenom i Lammerom Švicarska nema velike šanse u Ligeu protiv Belgije za koju između ostalih igraju Goffin i Darcis.

Češka u Ostravi čeka Australiju koja nakon duže vremena ima priliku da se probije u četvrtfinale. Domaćini su oslabljeni bez Berdycha, nema ni Stepaneka. Francuska bez Tsonge dolazi u Frankfurt, Hrvatska je oslabljena neigranjem Čilića.  Jim Courier je odlučio pozvati Donalda Younga u derbiju protiv Velike Britanije koji se igra u Glasgowu.


Parovi Svjetske grupe:
Njemačka - Francuska
Velika Britanija - SAD
Češka - Australija
Kazahstan - Italija
Argentina - Brazil
Srbija - Hrvatska
Kanada - Japan
Belgija - Švicarska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.