Džumhur je od hrvatske sutkinje tražio samo jedan odgovor

"Je li tebi to OK?"

Džumhur je od hrvatske sutkinje tražio samo jedan odgovor

E. Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur sinoć je poražen u 3. kolu US Opena od mladog ruskog tenisera Andreja Rubleva sa 3:1 u setovima.

Džumhur je nakon dobrih rezultata u New Yorku sinoć zaustavljen, a meč je obilježila jedna duža rasprava njega i hrvatske sutkinje Marije Čičak.

Sve je počelo kada je Rublev uz pomoć mrežice došao do poena, a onda isti proslavio, iako je običaj da se izvine protivniku. To je Damira naljutilo, pa je Mariju upitao: "Je li ovo ok?".

"Je li ok pogoditi nec i ovo raditi?", nastavio je Džumhur, a Čičak je samo rekla da ne može ništa reći i da mora biti neutralna. Kada je sutkinja kazala da se žali zbog banalne stvari, naš teniser je dodao kako "to i nije baš tako banalno".

Sve se to odvijalo u trećem setu kojeg je Džumhur uspio osvojiti, no u četvrtom setu Rublev dolazi do pobjede i do svog prvog plasmana u osminu finala Grand Slama.

"Damir je sjajan igrač, dosta se bori, trči za svakom lopticom i nije mi bilo nimalo lako. Poznajem ga dosta dugo, znam da je pravi borac", pohvalio je Rublev nakon meča svog rivala.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi