Džumhur nije imao šta tražiti protiv iskusnog Melzera

ATP turnir u Ženevi

Džumhur nije imao šta tražiti protiv iskusnog Melzera

Edmir Škorić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu ATP turnira u Ženevi od Jurgena Melzera sa 6:2, 6:3.

Džumhur (87) nije uspio, iako je bio i favorit, da pobijedi Austrijanca Melzera (104). 

Iskustvo Melzera, koji je stariji 11 godina od našeg tenisera, bilo je presudno. 

Melzer u prvom gemu pravi brejk, ali na isti način uzvraća Damir. U trećem gemu ponovo brejk Melzera, koji je u sedmom gemu napravio i treći brejk, pa poveo sa 1:0 u setovima.

Puno bolje je Damir igrao u drugom setu. U prvih šest gemova nije bilo brejka, iako je Melzer prijetio u trećem gemu, ali nije iskoristio jedinu brejk šansu.

U sedmom gemu je Melzer na servis Džumhura poveo 30:0, naš teniser se vratio, no Austrijanac je ipak napravio brejk i poveo sa 4:3, te je do kraja priveo meč u svoju korist.

ATP Ženeva, 1. kolo:
Džumhur - Melzer 2:6, 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.