Džumhur u finalu Challengera u Aradu

Džumhur u finalu Challengera u Aradu

E. Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur igrat će u finalu Challengera u rumunskom gradu Aradu.

Sjajni Džumhur najavio je osvajanje Challengera u Aradu i zasad je na dobrom putu. Danas je u tri seta bio bolji od Amerikanca Chasea Buchanana.

Džumhur nije najbolje krenuo u meč, pa je Buchanan sa 6:3 dobio prvi set, no u naredna dva Amerikanac jednostavno nije mogao da parira našem mladom teniseru, koji je svom protivniku prepustio samo jedan gem (6:0, 6:1).

Damir je postavljen za petog nositelja turnira, a u finalu će igrati protiv Španca Riba-Madrida ili Francuza Pouillea. Ribu je ranije već pobjeđivao, a obzirom da je baš Španac prvi nositelj turnira, očekujemo da ga Damir pobijedi u finalu.

Challenger Arad (Rumunija), polufinale:

Buchanan - Džumhur (5) 6:3, 0:6, 1:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.