Džumhura čeka veliki napredak na ATP lsiti

Nakon turnira u Los Cabosu

Džumhura čeka veliki napredak na ATP lsiti

Bh. teniser Damir Džumhur danas je pobijedio Španca Feliciana Lopeza te se plasirao u polufinale ATP turnira u meksičkom Los Cabosu. 

Damira sutra čeka polufinalni okršaj protiv Amerikanca Sama Querryja koji se nalazi u veoma dobroj formi i sigurno će biti težak riva, ali bez obzira na ishod tog meča, Džumhur može da bude veoma zadovoljan ovim turnirom. 

Plasmanom u polufinale Džumhur je sebi osigurao dodatnih 75 bodova te će od ponedjeljka ukupno imati najmanje 685 bodova što će mu donijeti 72. poziciju na ATP listi. Naravno, Damir može dodatno napredovati i to u slučaju pobjede u polufinalu ili eventualnog osvajanja titule. 

Ukoliko pokori Los Cabos, Džumhur će vjerovatno zabilježiti ranking karijere te bi trebao ući među 60 najboljih tenisera na svijetu. Do sada mu je najbolji ranking bio 66. mjesto na ATP listi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi