Džumhuru najbolji plasman karijere
Foto: EPA

Za sada na 73. mjestu

Džumhuru najbolji plasman karijere

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur ima dvostruki razlog za slavlje.

Nakon što se pobjedom nad Iliyom Marchenkom plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Istanbulu, Džumhur će od ponedjeljka imati najbolji ranking karijere.

U slučaju da ispadne u četvrtfinalu, Damir će na novoj ATP listi biti 73. igrač svijeta i to će mu biti najbolji plasman u karijeri.

Prethodno je Džumhuru najbolji rezultat bio 77. mjesto karajem prošle godine, a ako bi eventualno došao do polufinala ovog turnira, napredak bi bio još i veći.

Džumhur bi Bosnu i Hercegovinu mogao predstavljati i na Olimpijskim igrama, a sve zavisi od narednih turnira i eventualnih otkaza tenisera koji su ispred.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi